24 Şubat 2021
530
Bu yazımızda neler var?
Bu yazımızda, Bebek omletinin faydaları nelerdir? Bebek omleti nasıl hazırlanır? Sade bebek omleti tarifi, sebzeli bebek omleti, patatesli bebek omleti nasıl yapılır? Bebek omleti tarifi vb. gibi konularda bilgi sahibi olacaksınız. Eğer hazırsanız bebek omleti başlıklı yazımızı okumaya başlayabilirsiniz.

Bebek Omleti
Bebeklerin beslenmesi için doğumdan sonraki ilk altı ay en rahat geçen dönemdir. Olası problemler dışında normal gelişim gösteren bebeklerin altıncı aylarına kadar anne sütü verilir. Bu durumda annelerin bebeklerinin beslenmesinde çok endişeye kapılmamalarını ve rahat olmalarını sağlar. Diğer yandan gelişimi devam eden ve ek gıda almaya başlayan bebeklerin beslenmesi anneler tarafından dikkatle takip edilir. Hangi gıdalardan başlanmalı, neler yedirilmeli, miktarı neye göre belirlenir, hangi aylarda hangi besinler tüketilmeli gibi pek çok soru anneler tarafından araştırılmaktadır. Anne sütünden ayrılan bebeklere altıncı ayından sonra verilen besinlerden biri de bebek omletidir. Bebek omleti hem bebeğin gelişimi için gerekli olan protein değerini vücuda temin eder hem de bebeğin sağlıklı beslenmesini sağlar. Ek gıda ve beslenme hakkında daha fazla bilgi almak için ay ay bebek beslenmesi başlıklı kategorimizi inceleyebilirsiniz.
Bebek omletinin sağladığı faydalar kadar dikkat edilmesi gereken unsurlarda vardır. Örneğin bebek omletinin ana maddesi olan yumurtaya karşı ya da içerisinde yer alan diğer besin kaynaklarına karşı bebeğin alerjisin olma olasılığına dikkat edilmelidir. Aynı zamanda vereceğiniz bebek omleti ve diğer ek gıdalarının doktor kontrolünde ve izninde olmalıdır. Ek gıdalar altıncı aydan sonra başlamış olsa da bebeğiniz için besin kaynağı olan bebek omletinin genellikle sekizinci ayda tüketilmesi önerilir. Bebek Omleti Çeşitleri
- Sade Bebek Omleti: Bilinen ve bebekler için en çok tercih edilen omlet çeşididir. 8 ay ve üzeri bebekler tüketebilir. Yapılışı oldukça basittir. Tüm malzemeler (Tereyağı hariç)karıştırılarak akışkan bir karışım hazırlanır. İçerisinde tereyağı erimiş tavaya karışımdan bir kepçe dökülür. Son olarak sade bebek omletinin her iki tarafı da kızartılarak pişirilir. İçerisindeki malzemeler ise sırasıyla:
- Yumurta
- Yoğurt
- Tam buğday unu
- Beyaz peynir (Tuzsuz)
- Tereyağı
- Sebzeli Bebek Omleti: 8 ayından daha küçük ve daha büyük olan 6, 7, 8 ve 9 aylık bebekler tüketebilir. Hazırlanışı sade bebek omletine göre biraz daha zahmetlidir. Öncelikle içerisine koyulacak domates ve soğanı yıkamak gerekir. Hazırlanan sebzelerden önce domates rendelenir ardından soğanlar ince ince doğranır. Domates ve soğan tavada hazırlandıktan sonra bir kâsenin içerisinde çırpılmış olan yumurta ve peynir üzerine dökülür. Son olarak sebzeli bebek omlet arkalı önlü pişirilir. İçerisindeki malzemeleri belirtmek gerekirse:
- Domates
- Yeşil soğan
- Lor peyniri
- Yumurta
- Zeytinyağı
- Patatesli Bebek Omleti: 8 aylık ve üzeri bebekler için uygun olan patatesli bebek omleti tıpkı sebzeli bebek omleti gibi hazırlanır. Tek fark içerisinde domates ve yeşil soğan yerine patates kullanılmasıdır. Öncelikle patatesler yıkanıp küp şeklinde doğranarak bir miktar su haşlanır. Ardından ezilerek yumurta ve peynir ile karıştırılır. Son olarak tereyağı erimiş tavada arkalı önlü sırasıyla pişirilir. İçerisinde ise:
- Yumurta
- Tuzsuz peynir
- Patates
- Su
- Tereyağı
POPÜLER YAZILAR

9 Ocak 2021

15 Aralık 2020

10 Mart 2021

16 Ocak 2021

19 Mart 2021

13 Aralık 2020

23 Ocak 2021

9 Aralık 2020

4 Aralık 2020

21 Şubat 2021

18 Aralık 2020

24 Aralık 2020