22 Kasım 2020
431
Bu yazımızda neler var?
Bu yazımızda, Yeni doğan bebeklerde görülen hastalıklar nelerdir? Yeni doğan bebek hastalıkları nelerdir? Yeni doğan bebekleri hastalıktan nasıl koruruz? Bebeğim neden sürekli ağlıyor? Yeni doğan bebeklerde sarılık, Yeni doğan bebeklerde karın şişliği, Yeni doğan bebeklerde sürekli ağlama, Yeni doğan bebeklerde öksürük, Yeni doğan bebeklerde kusma vb. gibi konularda bilgi sahibi olacaksınız. Eğer hazırsanız yeni doğan bebeklerde en çok görülen hastalıklar başlıklı yazımızı okumaya başlayabilirsiniz.

Yeni Doğan Bebeklerde En Çok Görülen Hastalıklar
Öncelikle gözünüz aydın diyelim. Bebeğinizle ve ailenizle çok sağlıklı nice günler geçirmenizi temenni ederiz. Bebeklerin doğumdan sonraki zamanı en savunmasız olduğu zamandır. Artık onun tek koruyucusu sizsiniz. Ancak her bebeğin geçireceği bazı hastalıklar bulunmaktadır. Bu hastalıklar hakkında sizi bilgilendirerek yeni doğan bebek hastalıklarını hem tanımış olacaksınız. Hem de nasıl mücadele edeceğinizi öğrenmiş olacaksınız. Peki, yeni doğan bebek hastalıkları nelerdir?
- Yeni Doğan Bebeklerde Sarılık
Yeni doğan bebeklerde sarılık en çok görülen yaygın hastalıklardan biridir. Bebek kanında cildin sarılaşmasına neden olan aşırı bilirubin olduğunda ortaya çıkmaktadır. Pek çok yeni doğan bebek bu sarılık ile doğabilir. Karaciğeri tam olarak gelişmediği için bilirubinden kurtulamaz ve bu hastalıkla karşı karşıya gelir. Zamanla kendiliğinden geçen bir hastalıktır. Genellikle bebek doğduktan 2-3 hafta içerisinde geçer. Ancak bu zaman daha da uzarsa mutlaka bir uzmana göstermeniz gerekir.
- Yeni Doğan Bebeklerde Sürekli Ağlama (Kolik)
Yeni doğan bebeklerde çok yaygındır. Özellikler akşamları sürekli ağlıyor olabilir. Sürekli ağlamanın nedeni bilinmemektedir. Ebeveynlerin bununla başa çıkması biraz zor olabilir. Bazen mide ağrısı, gaz çıkaramama, ışık veya sese karşı duyarlı olması birkaç neden olabilir. Yeni doğan bebeklerde sürekli ağlama genelde bebek dünyaya geldikten sonra 2.haftasında başlar. 3 veya 4. Ayına doğru ise bu durum azalır. Eğer 4. Ayın sonunda bu ağlama sürekli devam ediyorsa bir uzmana başvurabilirsiniz.
- Yeni Doğan Bebeklerde Karın Şişliği (Abdominal Distansiyon)
Yeni doğan bebeklerde yaygın olarak görülen bir hastalıktır. Genellikle bebeklerin fazla hava yutmasından kaynaklıdır. Yeni doğan bebeklerin karınları çıkıntılı ve çok yumuşaktır. Eğer bebeğinizin karnına dokunduğunuzda sert ve bir şişkinlik hissediyorsanız bebeğinizin ya gazı vardır ya da kabızlık çekiyor olabilir. Bebekteki bu karın şişliği beslenmeye başladığında geçmektedir.
- Yeni Doğan Bebeklerde Kusma
Yeni doğan bebekler bazen beslendikleri sütü kusar ya da geri tükürür. Eğer bebeğiniz kustuğunda yeşilimsi bir renk görürseniz bu ciddi bir durum olabilir. Bebekler susuz kalabilir ve tıbbi yardım gerekebilir. Eğer sık sık kusma ve tükürme eğilimleri varsa bir sindirim sorunu olabilir.
- Yeni Doğan Bebeklerde Öksürük
Sütünüzün akışı çok hızlı olursa bu bebeklerde bazen öksürmelere neden olabilir. Ancak bu durum sürekli yaşanıyorsa akciğerlerde veya solunum yollarında bir rahatsızlık olabilir.
Çoğu hastalık için bebeğin doğumundan erişkinliğine kadar geçen tüm süreçte aşılar yapılmaktadır. Bu aşılar bebeğinizde hastalıklara karşı bağışıklık kazanması için yapılmaktadır. Tüm aşılara hakkında bilgi almak için bebek aşı takvimi başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.
POPÜLER YAZILAR

9 Ocak 2021

15 Aralık 2020

16 Ocak 2021

10 Mart 2021

19 Mart 2021

13 Aralık 2020

9 Aralık 2020

4 Aralık 2020

23 Ocak 2021

21 Şubat 2021

18 Aralık 2020

24 Aralık 2020